Glavni imam MIZ N. Travnik posjetio Edukacijsko rehabilitacijski centar "DUGA"

15 Mart 2018

U četvrtak 15.03.2018., glavni imam MIZ Novi Travnik, Haris ef. Amidžić, posjetio je Edukacijsko rehabilitacijski centar "DUGA" Novi Travnik koji je osnovan sa ciljem pružanja socijalne brige, odgoja i obrazovanja djece i mladih s poteškoćama u razvoju na stepenu umjerene, teže i teške mentalne retardacije uz pridružene smetnje, koja žive kod roditelja a zbog razvojnih poteškoća ne mogu se obrazovati u redovitim školama niti po specijalnom programu.

 

Cilj posjete je bio pružanje moralne podrške radu kao i upoznavanje sa potrebama i problemima Edukacijsko rehabilitacijski centar "DUGA", a u svrhu traženja potencijalnih donatora koji bi pomogli proširenju smještajnih kapaciteta Centra i poboljšanju uvjeta za korisnike istog.

 

Nakon sastanka sa direktoricom g-đom. Sonjom Nikolić-Jurišić, glavni imam je obišao prostorije Centra. Direktorica se zahvalila na podršci koju im pruža Islamska zajednica, posebno na konkretnoj novčanoj podršci koju su dobili prošle godine od Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, a koja ima je uručena prilikom posjete MDD Merhameta u sklopu Dana Ajvatovice.

Čitano 499 puta
All for Joomla All for Webmasters