Centralni program manifestacije "Vrbanja 1993-2021 Šehidima dova, živima opomena" održan je danas 18. jula kada je ispred Centralnog šehidskog spomen obilježja u gradu i Šehidskog spomenika u Vrbanji položeno cvijeće i proučena Fatiha.

U okviru manifestacije Medžlisa Islamske zajednice Jajce „Spomen njima, po(r)uka nama”, u opštini Jezero danas je obilježena 29. godišnjica od stradanja Bošnjaka s ovog područja. Simboličnim bacanjem cvijeća u rijeku Plivu, te učenjem fatihe kao i prigodnim programom u Carskoj ili Sultan-Bajazidovoj džamiji odata je počast za 57 nevine žrtve Jezera, Ljoljića i Čerkazovića.

U petak 26. februara 2021. godine poslije jacije namaza u Baš džamiji u Donjem Vakufu održan je prigodan program povodom završetka škole kur'anskog pisma sufare za odrasle.

Knjiga “Ljudi zajednice” je sedmo izdanje u nizu izdanja MIZ Jajce, a druga izdata i promovisana u vanrednoj situaciji i u godini u kojoj se mnogi planovi i aktivnosti odgađaju i odlažu.

Lijepu priču donosimo iz grada Kupresa koji pripada MIZ Bugojno, gdje je danas grupa imama predvođena glavnim imamom i predsjednikom Izvršnog odbora Kemal-ef. Tokmićem i Muhamedom Basarom uspješno realizovala akciju  kopanja krompira koji je zasađen na vakufskoj parceli. 

Uz maksimalno poštivanje aktuelnih mjera i propisa vezanih za trenutno stanje izazvano pandemijom korona virusom, skromno i simbolično, bez prisustva posjetilaca i gostiju, obilježen je ovogodišnji „16. April“!
Stranica 1 od 23