U ponedjeljak 09. decembra 2019. godine glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Jajce g-din Almir Kunić bili su u radnoj posjeti kod premijera SBK-a g-dina Tahira Lende.

U nedjelju 25. augusta 2019. godine u Domu kulture Jajce izvedena je premijera predstave “Esma sultanija” koja je je bila centralni događaj Dana Esme sultanije, koji se već treću godinu za redom organizuje u Jajcu u okviru manifestacije “Žena, porodica i zajednica”.

U subotu 18. maja 2019. godine u prostorijama džamije u džematu Lisac otvorena je izložba fotografija pod naslovom "Trag u vremenu", autora Haruna Sarajlića i Nermina Čakića.

U kino sali Vitez, 4. 5. 2019. g. održana je tradicionalna 15. manifestacija pod nazivom „U susret ramazanu“ u organizaciji udruženje za mlade „Izvor mladosti“ iz Kruščice u saradnji sa MIZ Vitez a pod pokroviteljstvom predsjednika općinskog vijeća g. Hidajeta Sivre.

U subotu, 2. marta 2019. godine poslije jacije namaza u džematu Orašac, MIZ Novi Travnik, upriličen je progodan vjerski program na kome je promovisano 26 učača Kur'ana Časnog, i to 18 polaznika mekteba i 8 naših vrijednih majki.

U nedjelju 24. februara 2019. godine, odnosno 19. džumade-l-uhra 1440. h.g. poslije podne namaza u novim prostorijama zgrade Medžlisa Vitez, održana je redovna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Vitez kojoj su prisustvovali: glavni imam Medžlisa Novi Travnik Haris ef. Amidžić i zastupnici Skupštine Medžlisa IZ-e Vitez.

Stranica 1 od 21
All for Joomla All for Webmasters