U četvrtak, 21. marta 2024. godine, u restoranu Elči Ibrahim-pašine medrese upriličen je tradicionalni iftar za žene u organizaciji Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog.

U subotu, 02. marta 2024 godine, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Vojnog muftijstva, major Suada Džino zajedno sa svojim saradnicama i članicama udruženja „Žene borci 92-95“ kantona Sarajevo posjetila je Muftijstvo travničko povodom aktivnosti koje se realiziraju u znak obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U subotu, 10. februara 2024. godine, centralnom manifestacijom Muftijstva travničkog održanoj u Medžlisu Islamske zajednice Busovača obilježen je Svjetski dan hidžaba.

U petak, 01. decembra 2023. godine, Odjel za brak i porodicu MIZ Travnik u saradnji sa Međunarodnim fondom solidarnosti EMMAUS, organizirao je u Travniku humanitarni bazar za pomoć narodu Palestine pod nazivom „Palestina nas treba“.

U petak, 15.09. 2023. godine u Velikoj sali Općine Travnik prigodnim programom i dodjelom plaketa "Esma sultanija" i "Princeza Dževhera"  je završena je ovogodišnja manifestacija "Žena, porodica i zajednica".

U petak, 08. septembra 2023. godine, u prostorijama MIZ Bugojno u Bugojnu je održana interaktivna radionica u okviru ovogodišnje manifestacije "Žena, porodica i zajednica".
Stranica 1 od 10