Vitez: Prva ljetna škola Kur'ana okončana vrijednim nagradama

06 Septembar 2018

Mreža mladih MIZ Vitez u saradnji sa džematom Vitez u periodu od 30.06. do 01.09. je organizovala prvu Ljetnu školu Kur'ana.

Nastava koja je trajala puna dva mjeseca, od 30.06. do 01.09., održavao je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Vitez, Omer ef. Sikira.

Svake nedjelje polaznicima Ljetne škole Kur'ana imali su priliku da slušaju tefsir zadnjeg džuza Kur'na Časnog. Ljetnu školu Kur'ana počelo je pohađati 25 učenika, a završilo ih je 23.

Džemat Vitez je za sve polaznike obezbijedio certifikate, a za tri najsretnije i vrijedne nagrade. Prva nagrada je bila Umra, u vrijednosti od 2.000 KM, druga je bila novčana nagrada u iznosu od 500 KM, a treća, također novčana nagrada u vrijednosti od 200 KM.

Iako je na kraju bio test provjere znanja i naučenog, nagrade su se izvlačile neovisno o rezultatima testa. Prvu nagradu je osvojila Zerina Zlotrg, drugu Ibrahim Zukan i treću Migda Bešić. Poslije testa i izvučenih nagrada učesnici su se počastili kafom i kolačima, a zatim su u Ahmedaginoj džamiji uručene nagrade i podijeljeni certifikati.

"Zahvaljujemo se Allahz dž.š. na prilici da slušamo i učimo o Kur'anu, zatim hvala organizatorima, džematu i džematskom odboru na ideji i pomoći da se realizuje i odobrenim sredstvima da se najsretniji nagrade, te našem profesoru Omer ef. Sikiri na nesebično prenesenom znanju. Molimo Allaha dž.š. da ovaj i slični projekti postanu dio tradicije, te da svi učesnici i organizatori ovaj projekat nađu na vagi dobrih dijela. Sretnim polaznicima čestitamo na osvojenim nagradama", izjavio je jedan od učesnika Ljetne škole Kur'ana.

 

Čitano 344 puta
All for Joomla All for Webmasters