Upriličena posjeta delegacije Travničkog i Vojnog mutijstva kasarni Rajlovac

16 Februar 2018

Dana 15. februara 2018. godine, kasarnu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Rajlovcu posjetili su Travnički i Vojni muftija sa svojim saradnicima. Domaćini ovim delegacijama bili su brigadni general Mirsad Ahmić i pukovnik Nedžad Novalija.

Delegacije su, tokom boravka na ovoj vojnoj lokaciji Brigade taktičle podrške Oružanih snaga BiH, imale priliku da posjete komandu Brigade, Školu za deminiranje i Deminerski bataljon Brigade. Tom prilikom, gostima su predstavljene aktivnosti kojima se bavi Škola za deminiranje, te aktivnosti i struktura Deminerskog bataljona OS BiH. Također, pripadnici Deminerskog bataljona goste su upoznali sa impresivnim rezultatima rada koji su do sada postignuti u operacijama protivminskog djelovanja.

 


Po završetku ovoga dijela posjete, gosti su posjetili prostorije mesdžida kasarne Rajlovac, gdje je Vojni muftija, Hadis-ef. Pašalić, ukratko upoznao Travničkog muftiju Ahmeda-ef. Adilovića sa vjerskim aktivnostima Vojnog muftijstva i organizacijom vjerskog života na ovoj lokaciji. Na kraju službenog dijela posjete, Travnički muftija se obratio muslimanima-pripadnicima OS BiH. Istakao je značaj predanosti, ustrajnosti i požrtvovanosti koju vojnici ulažu u razvoj i osnaživanje, kako Oružanih snaga BiH, na užem, tako i cijele Bosne i Hercegovine na širem planu. Naglasio je, također, da jedan od neizostavnih faktora u razvoju pojedinca i zajednice, mora da bude vjera. Na kraju svoga izlaganja, Muftija se zahvalio domaćinu i prisutnima zaželivši im uspjeh u daljnjem radu.
Posjeta Travničkog i Vojnog muftije upotpunjenja je podne-namazom i druženjem sa domaćinima gdje je iskazano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

 

 

Sarajevo, 15. februara 2018. godine
Ured Vojnog muftije

 

Čitano 395 puta
All for Joomla All for Webmasters