Upriličen prijem za najbolje takmičare Muftijstva travničkog na nivou Rijaseta za 2019. godinu

11 Maj 2019

Muftija travnički upriličio prijem za najbolje takmičare - predstavnike Muftijstva na mektebskom takmičenju i takmičenju iz vjeronauke na nivou Rijaseta za 2019. godinu.

U subotu, 11. maja 2019. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog upriličen je prijem za najbolje plasirane takmičare i njihove muallime/vjeroučitelje na takmičenjima Rijaseta u kiraetu i testu znanja, kao i na 8. Državnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Prijemu su prisustvovali: Nedžma Mašetić i njezin maullim Admir-ef. Malanović, Merzuk Lepir i Hava Lepir i njihov muallim Ahmed-ef. Šehić, Salih Hadžić i njegova vjeroučiteljica Almira Hadžić, Palalija Nudžejma i njezina vjeroučiteljica mr. Enisa Gazija-Pajt, Fatima Hasičić i njezin profesor hfz. Alem Koluh, te koordinator za vjeronauku pri Muftijstvu travničkom prof. Haris Husanović.

Takmičare i njihove maullime/vjeroučitelje primili su: Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, zamjenik direktora Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Durguti Safet, pomoćnik Muftije travničkog za vjerska pitanja i obrazovanje, mr. Muhamed-ef. Pezić, i sekretar Muftijstva, Rešad-ef. Lendo.

Nakon proučenog ašareta od strane Have Lepir, prisutnima se obratio Muftija travnički sa čestitkama, ističući važnost postignutih rezultata, te vazom i savjetima. Zamjenik direktora Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Durguti Safet, takmičare je upoznao sa rezultatima koji su postigli učenici ove odgojno-obrazovne ustanove i savjetovao im poslije osnovnog obrazovanja upišu Medresu kao svoju srednju školu. Učenici, muallimi, vjeroučitelji su u naastavku razgovora iskazali svoje impresije i objasnili kako su postigli ovako dobre rezultate.

Na kraju današnjeg prijema Muftija travnički je uručio prigodne novčane nagrade takmičarima i njihovim muallimima/vjeroučiteljima za osvojena prva, druga i treća mjesta, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografisanje.

Čitano 601 puta
All for Joomla All for Webmasters