U Vitezu održan centralni program manifestacije "Dani Ahmed-agine džamije"

29 Oktobar 2023
U nedjelju, 29. oktobra 2023. godine, u gradskoj kino sali u Vitezu održan je centralni program manifestacije "Dani Ahmed-agine džamije 433. godine postojana".
Učesnici ovogodišnje manifestacije bili su Edin ef. Ljevaković, hfz. Adnan Maati, Ibrahim Bilčević, Abdusamed Šljivar i Asim Muharemović.
 
Na samom početku programa prisutnima se obratio glavni imam mr. Omer ef. Sikira i podsjetio da u ovim teškim vremenima po našu braću i sestre u Palestini damo ono što možemo i budemo od onih koji gase vatru Ibrahimu a.s., a ne raspiruju je poput guštera koji je zbog toga na smrt osuđen; žena po imenu Saiba kazuje: Ušla sam kod Aiše, r.a., i u njenoj kući ugledala ostavljeno koplje. Upitala sam: Majko pravovjernih, šta činite sa ovim kopljem? Odgovorila je: Koplje je za geka (vrsta guštera), ubijamo ih njime. Allahov poslanik, s.a.v.s., nam je kazivao da su, kada je Ibrahim, a.s., bačen u vatru, sve životinje na Zemlji gasile vatru osim geka koji je puhao u vatru i raspirivao je. I naredio nam je Allahov poslanik, s.a.v.s., da se ubije geko. (Sahih).
 
Na kraju programa hfz. Adnan Maati je također proučio dovu za našu braću i sestre u Gazi i Palestini.
 
Da Allah dž.š. nagradi sve one koju su doprinjeli da i ove godine realizujemo manifestaciju, kao i sve one koji su je uveličali svojim prisustvom.
 
(MIZ Vitez)
Čitano 215 puta