U Travniku održan stručni seminar za muhaffize Škole Kur'ana "Ebu Bekr es-Siddik"

26 Septembar 2019

U četvrtak 26. septembra 2019. godine u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru organizovan je stručni seminar za muhaffize Škole Kur'ana Muftijstva travničkog "Ebu Bekr es-Siddik" pod nazivom "Praktična primjena tedžvidskih pravila." Predavač na seminaru bio dr. hfz. Dževad Šošić šef katedre za Kiraet na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

 

 

U prvom dijelu seminara dr. hfz. Šošić ukazao je na najčešće greške koje se javljaju prilikom izgovaranja određenih slova i vokala kao i kod primjene tedžvidskih pravila. Skrenuo je pažnju na potrebu stalnog vježbanja i unaprjeđivanja vještine pravilnog izgovaranja harfova i primjene tedžvidskih pravila.

 

U drugom dijelu svi učesnici seminara su proučili određeni broj kur'anskih ajeta, a dr. hfz. Šošić se kritički osvrnuo na učenje svakog od učesnika. Na kraju seminara prisutnima se obratio i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji se zahvalio hfz. Šošiću i svim muhaffizima na učešću u seminaru i naglasio opravdanost organizovanja ovakve vrste seminara. 

 

Muhaffizi su izrazili zadovoljstvo zbog prisustva seminaru i izrazili očekivanja da se i ubuduće organizuje praktični seminare za imame i muallime.

Čitano 911 puta
All for Joomla All for Webmasters