U okviru projekta "Dersovi Muftije i muderisa" muftija dr. Adilović posjetio MIZ N. Travnik

11 Februar 2019

U nedjelju. 10. februara 2019. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović posjetio je džemat Kasapovići, Medžlis IZ Novi Travnik,  i održao prigodno predavanje za omladinu u okviru projekta posjeta džematima u zimskom periodu pod nazivom "Dersovi Muftije i muderrisa" koje zajednički već nekoliko sezona realizuju Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa.

 

Upravo ove nedjelje džemat Kasapovići je bio domaćim šestom po redu druženju aktivista mreže mladih kojem je prisustvoala imladina i imami iz svih džemata na području MIZ Novi Travnik. Nakon jacije u svojstvu domaćina se obratio predstavnik omladine ovog džemata Irfan Brakić, a nakon riječi dobrodošlice koje je uputio glavni imam MIZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić. Adem Kurić je održao kraću prezentaciju na temu "Sigurno korištenje interneta".

 

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je pohvalio ovaj projekat druženja mladih u svim džematima MIZ Novi Travnik. U svom predavanju Muftija je govorio o važnosti iščitavanja literature koja govorio istoriji Bosne, zatim o važnosti učenja  Kur'anu i primjenjivanja njegovih propisa, a sve u cilju popravljanja stanja u društvu


Omladina je nastavila druženje u džamiji uz zakusku koju je pripremio domaćin Elvir-ef.Tolja sa svojom omladinom, dok su imami nastavili druženje i razgovor sa Muftijom u uprijatnoj atmosferi u imamskoj kući.

 

Treba naglasiiti da su prethodna dva petka profesori medrese dr- Muharem Dautović i prof. Husein Tutićposjetili džemata Kutanja MIZ Donji Vakuf i Pšenik MIZ Jajce. Do kraja mjeseca planirana je posjeta džematima u preostalim medžlisima Muftijstva travničkog u koju će biti uključeni uposlenici Muftijstva mr. Muhamed-ef. Pezić i Rešad Lendo te profesori EIP medrese Armin JAšarević i Kemal Pandža te Haris-ef. Amidžić glavni imam MIZ N: Travik.

Čitano 298 puta
All for Joomla All for Webmasters