U okviru Dana mekteba organiziran seminar za glavne imame i muallime Muftijstva travničkog

16 Septembar 2021

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muftijstva travničkog u četvrtak 16. septembra 2021. godine Travniku je održan seminar za glavne imame, imame i muallime sa područja Muftijstva travničkog.

 

Seminar radnog naziva "'Pripreme za početak nove mektebske 2021/22. godine" jedna je od aktivnosti Uprave za vjerske poslove u okviru manifestacije Rijaseta Islamske zajednice "Dani mekteba'' čiji se brojni sadržaji realiziraju na različitim nivoima i segmentima rada Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

Pozdravnu riječ uputio je i program seminara predstavio mr. Muhamed-ef. Pezić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva travničkog, nakon čega su obraćanja imali muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove.

 

U edukativnom dijelu seminara o temi ''Kontinuitet mektebske pouke, izazovi, promocija i afirmacija mekteba u društvu'' govorio je dr. Enes-ef. Svraka, voditelj Odjela za mektebsku pouku i mlade.

 

U nastavku programa uslijedila su izlaganja koja su imala za cilj da ponude povratne informacije nakon prošlogodišnjih promjena u mektebskoj pouci. Temu ''Primjena Nastavnog plana i programa mektebske pouke'' predstavio je mr. Muhamed-ef. Pezić, na temu ''Primjena i korištenje Ilmihala 1, 2 i 3 za prvi drugi i treći nivo mektebske pouke'' izlaganje je imao Kemal-ef. Tikmić glavni imama MIZ Bugojno, dok je o temi ''Primjena i korištenje mektebske pedagoške dokumentacije'' govorio Ahmed-ef. Šehić imam u džematu Mosor, MIZ Travnik.

 

Seminar je završen diskusijom učesnika, zaključnim razmatranjima direktora Uprave za vjerske poslove i dovom koju je proučio Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

Čitano 557 puta