U Novom Travniku i Travniku održane kvalifikacije takmičenja HIND 2018

03 Decembar 2017

Proteklog vikenda 2. i 3. decembra u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku i Hadži Ali-begovoj džamiji u Travniku održane su kvalifikacije takmičenja Hind 2018.

Vrijedna ekipa škole Kur'ana Muftijstva travničkog "Ebu Bekr Essidik" i MTV Igman ovog vikenda boravila je u Novom Travniku i Travniku. U Hadži Ali-begovoj džamiji u Travniku djecu je komisija koju su sačinjavali stalni članovi mr. Aljo-ef. Cikotić, hfz. Ibrahim-ef. Bektaši Rešad ef. Lendo dok je  u Čaršijskoj džamiji  hfz. Salih-ef. Haseljić bio treći član umjesto mr. Alje-ef Cikotića.

 

Takmičenju u Novom Travniku pristupilo je 25 takmičara. U ime domaćina prisutnima se obratio Salih-ef.Zukić, imam džemata Grad. U hadži Ali-begovoj džamiji nastupilo je 17 takmičara, a takmičenje je otvorio mr. Salih-ef. Indžić, glavni imam MIZ Travnik koji je u svom obraćanju naglasio da su na području MIZ Travnik organizovana čak tri kvalifikaciona takmičenja.  Koristimo priliku da čestitamo svim takmičarima, njihovim roditeljima i muallimima te da se zahvalimo domaćinima na dobroj organizaciji.  

 

Kvalifikacioni dio takmičenja Hind 2018 završava naredne subote, ako Bog da, u Donjem Vakufu u Baš džamiji gdje će pored domaćina učešće uzeti takmičari iz Bugojn i Jajca.

Čitano 748 puta
All for Joomla All for Webmasters