U muftijstvu travničkom podijeljeno 12 stipendija fondacije "Ljiljan"

06 Februar 2021

U petak 5. februara 2021. godine u prostorijama Muftijstva travničkog upriličen je prijem za 12 studenata kojima su podijeljenje stipendije Fondacije "Ljiljan" Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

 

Tom prilikom muftija travnički je uputio poruku studentima da u svom životu uvijek budu na pravoj strani tj. na strani istine i da posebno povedu računa o svom moralu u vremenu velikih izazova kada se u društvu na razne načine promoviše nemoral. Kazao je kako je potrebno da naše društvo ima što više školovanih, osposobljenih ali prije svega moralnih i principijelnih ljudi koji će radti na popravljanju stanja u društvu koji će se moći nositi sa problemom mita, korupcije i ostalih negativnih pojava u društvu. Podsjetio je i na opasnost poroka kocke koji iz godine u godinu predstavlja sve veći problem u našem društvu.

 

Fondacija "Ljiljan" djeluje pri Islamskoj zajednici Bošnjaka Sjeverne Amerike koja ima za cilj stipendiranje učenika i studenata u SAD-u i Bosni i Hercegovini. I ove godine su za studente iz cijele Bosne i Hercegovine obezbijedi 150 stipendija, a koje će se podijeliti u putem muftijstava u Bosni i Hercegovini zbog vanredne situacije uzrokovane pandemojom virusa Covid-19.

Čitano 212 puta