U Jajcu održana 24. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog

14 April 2019

U nedjelju, 14. aprila 2019. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Jajce održana je 24. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog.

Sjednici kojom je predsjedavao Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović prisustvovali su svi glavni imami medžlisa Muftijstva travničkog, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, kao i sekretar Muftijstva.

Na sjednici su tretirane sljedeće teme organizacija predstojećeg stručnog seminara za imame u saradnji sa Uredom za zekat, realizacija aktivnosti u okviru kampanje protiv poroka kocke i klađenja na nivou medžlisa i Muftijstva, aktuelni projekti Mreže mladih, upoznavanje sa aktivnostima povodom nastupajuće manifestacije "Dani džemata i džamija", prezentacija plana rada i aktivnosti u ramazanu. Također su tretirane i informacije o održanim takmičenjima iz vjeronauke i mektebske pouke, zatim raspored završnih ispita, te obiljižavanje manifestacije stradanja Bošnjaka u Ahmićima i drugim mjestima općine Vitez i učešće u pohodu "Put istine i sjećanja".

Čitano 480 puta
All for Joomla All for Webmasters