Svečanost primopredaje dužnosti glavnog imama u Donjem Vakufu

03 Maj 2019

U Medžlisu Islamske zajednice Donji Vakuf na svečanoj ceremoniji izvršena primopredaja dužnosti glavnog imama između dosadašnjeg Esad-ef. Slipca i novoimenovanog glavnog imama Amir-ef. Čavaka.

U petak, 03. maja 2019. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf, nakon džuma-namaza, na svečanoj ceremoniji, Muftija travnički Ahmed-ef. Adilović uručio je dekret za vršenje dužnosti novoizabranom glavnom imamu MIZ Donji Vakuf Amir-ef. Čavaku.

Na početku svečanosti pristnima se obratio Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović koji je riječi zahvale uputio je Esad-ef. Slipcu, članovima Izvršnog odbora, njihovim saradnicima, kao i svim muslimanima na svemu onome što je postignuto kada je u pitanju MIZ Donji Vakuf.

Zatim je uputio čestitku novoizabranom glavnom imamu Amir-ef. Čavaku te mu izrazio podršku u svakom pogledu. Nakon toga je Esad-ef. Slipac održao emotivan govor, spomenuvši neke anegdote iz svoga rada, zahvalio se svima na podršci, naročito svojim kolegama imamima, kao i privrednicima koji su pomagali rad Medžlisa.

Na samom kraju svečanosti Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je uručio dekret novom glavnom imamu.

Novoizabrani glavni imam Amir-ef. Čavak je kratko poselamio prisutne, te iskazao zadovoljstvo što se nakon dugo godina vratio u svoj Donji Vakuf.

(www.dvvijesti.info)

 

Čitano 783 puta
All for Joomla All for Webmasters