Svečanost primopredaje dužnosti glavnog imama u Bugojnu

28 Decembar 2018

U prostorijama MIZ Bugojno danas nakon džume-namaza, na svečanoj ceremoniji, muftija travnički Ahmed-ef. Adilović uručio je Muraselu-pismeni dekret za vršenje dužnosti, novoizabranom glavnom imamu MIZ Bugojno Kemalu-ef. Tokmiću.

Na početku svečanosti, prisutnima se obratio dosadašnji glavni imam Vehid-ef. Arnaut, sada šef Ureda za zekat u Sarajevu. Riječi zahvale uputio je glavnim imamima, članovima Izvršnog odbora, njihovim saradnicima, kao i svim muslimanima na svemu onome što je postignuto kada je u pitanju MIZ Bugojno. Zatim je uputio čestitku novoizabranom glavnom imamu Kemal-ef. Tokmiću te mu izrazio podršku u svakom pogledu.

Na svečanoj primopredaji, obratio se i Haris Mujić, predsjednik MIZ Bugojno. Kemal-ef. Tokmić, novoizabrani glavni imam MIZ Bugojno, tokom svog govora, kazao je da mu je velika čast što će obnašati funkciju glavnog imama te da će osigurati kontinuitet rada i djelovanja.

Kemal-ef. Tokmić imenovan je za glavnog imama na mandatni period od četiri godine i na toj poziciji naslijedio je Vehid-ef. Arnauta koji prelazi u Rijaset Islamske zajednice u Ured za zekat. Kemal-ef. Tokmić je do sada obnašao dužnost imama u džematu Vesela, MIZ Bugojno, a je rođen 10.4.1971. u Gornjem Vakufu, završio je Fakultet islamskih nauka u Sarajevu 2006. godine. Nizao brojne uspjehe u mektebskim takmičenjima, a u Veselu je došao davne 1993. godine gdje je radio sve do danas.

Na kraju svečanosti obratio se Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji je siguran kako će novoizabrani imam Kemal-ef. Tokmić promovirati one vrijednosti koje su istinske vrijednosti za svakog muslimana.

Na samom kraju, Muftija travnički Ahmed-ef. Adilović, Vehid-ef. Arnautu uručio je priznanje za dosadašnji rad kao i dekret o razriješenju funkcije glavnog imama. Nakon toga, uručen je dekret novom imamu, Kemal-ef. Tokmiću. Predsjednik MIZ Bugojno, Haris Mujić, iskoristio je priliku i predao sliku zgrade MIZ Bugojno Vehid-ef. Arnautu kao dugotrajnu uspomenu na svemu onome što je učinio za Medžlis. Po završetku svečanosti prisutni su čestitali novoizabranom imamu.

Molimo Allaha dž.š da našem Vehid efendiji podari svaki hajr i uspjeh na novom radnom mjestu, a novom glavnom imamu Kemal efendiji želimo mnogo sreće i uspjeha u radu!

(www.bugojno-danas.info)

Čitano 453 puta
All for Joomla All for Webmasters