Svečano otvoren mesdžid u mjestu Reput, džemat Lisac, MIZ N. Travnik

08 Juli 2018

U subotu, 8. juna 2018. godine svečano je otvoren novosagrađeni mesdžid u mjestu Reput, džemat Lisac, Medžlis Islamske zajednice Novi Travnik. Izgradnjom ovog mesdžida zadovoljena je potreba džematlija za kvalitetnim prostorom za obavljanje namaza i izvođenje mektebske pouke.

 

Program svečanog otvaranja džamije počeo je u 12:00 sati učenjem Kur’ani-Kerima. Nakon toga prisutnim džematlijama obratili su se Ređo-ef. Sarajlić, imam džemata u Lisac, Haris-ef. Amidžić, glavni imam Medžlisa IZ Novi Travnik, Refik Lendo, načelnik općine Novi Travnik, zatim Mahmud Ali, direktor predstavništva Crvenog polumjeseca UAE u Sarajevu, koji se obratio u ime donatora Husein Ishak Ahmed Kermestedžija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.


Na samom kraju programa prisutnima se obratio muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović. (govor Muftije travničkog možete poslušati klikom na ovaj link: https://www.facebook.com/dzemat.lisac/videos/1396835300453726/)


Mještani Reputi nisu mogli sakiriti svoje oduševljenje i zadovoljstvo zbog otvaranje džamije, a to su najbolje pokazali svojim gostoprimstvom za sve one koji su došli s njima podijeliti njihovu radost.

 

Dan prije svečanog otvorenja između akšama i jacije organizovan je mevludski program kojeg su izveli imami MIZ Novi Travnik, a prigodan vazi-nasihat uputio je hfz. Husein-ef. Čajlaković.

Čitano 937 puta
All for Joomla All for Webmasters