Seminar za zaposlenike Medžlisa islamske zajednice Jajce i osnovnih škola

08 Septembar 2021

U srijedu, 08. septembra 2021. godine, u Domu kulture u Jajcu održan je seminar za zaposlenike Medžlisa Islamske zajednice Jajce i osnovnih škola

"Izazovi odgojno-obrazovnog procesa XXI stoljeća" tema je seminara kojeg je organizovao Medžlis islamske zajednice Jajce za svoje zaposlenike i učitelje i nastavnike osnovnih škola.

"Mudrost nije osmisliti nešto novo, nego, o starom promisliti na novi način." Ovom rečenicom započeo je dvosatni program u kojem je prof.dr. Muharem Adilović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, kroz dijalog s prisutnima govorio o navedenoj temi.

Prisutni imami i muallimi MIZ Jajce i učitelji i nastavnici osnovnih škola "Berta Kučera" Jajce i "Jajce" Kruščica imali su priliku promišljati o izazovima odgoja i obrazovanja u vremenu u kojem živimo, postavljati pitanja, davati odgovore i donositi zaključke na osnovu datih teoretskih inputa.

Gdje su granice postmodernizma, ko su uzori, a ko autoriteti, svrha memoriziranja činjenica i vrste kritičkog promišljanja samo su neke od dilema koje su samo otvorene za donošenje individualnih zaključaka kroz društvena iskustva koja tek predstoje, a do nekog narednog sličnog susreta.

(MIZ Jajce)

Čitano 127 puta