Ramazanska posjeta džematima Medžlisa Islamske zajednice Jajce

19 Maj 2019

U subotu 18. maja 2019. godine odnosno 13. ramazana 1440. hidžretske godine delegacija Muftijstva travničkog i Elči Ibrahim pašine medrese na čelu s Muftijom travničkim dr. Ahmed ef. Adilović posjetila je nekoliko džemata Medžlisa Islamske zajednice Jajce na jaciji i teravih-namazu.

 

Tom prilikom muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović održao je predavanje u džamiji džemata Divičani, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić u džematu Vinac, sekretar Muftijstva Rešad ef. Lendo u džematu Kasumi, profesori medrese: dr. Nermin ef. Šušić u džematu Ipota, mr. Ahmed ef. Omerdić u džamiji Esme sultanije u Jajcu,  prof. Benjamin Malanović u džematu Gornja Katina, i prof. Husein ef. Tutić u džematu Prudi.

Ovo je bila sedma posjeta realizirana u okviru ramazanskih posjeta džematima medžlisa na području Muftiluka travničkog koju zajednički realizuju Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa.

Prije iftara održan je sastanak povodom manifestacije “Spomen njima, po(r)uka nama” s predstavnicima Udruženja “3. juni” na kojem su prisustvovali muftija Adilović sa saradnicima, predstavnici Medžlisa Jajce, glavni imam prof. Zehrudin ef. Hadžić i predsjednik Almir Kunić sa saradnicima te predstavnici Udruženja “3. juni” Mirsad Omerinović i Semin-ef. Česo.

Tema je bila organizacija manifestacije “Sjećanje na jezerskom mostu” u povodu 57 nevino ubijenih na području općine Jezero.

Čitano 193 puta
All for Joomla All for Webmasters