Proučena ikrar dova za hadžije iz Jajca

03 Avgust 2018

U petak, 03. avgusta 2018. godine, u džamiji Esme Sultanije u Jajcu je proučena ikrar, odnosno hadžijska dova za 17 budućih hadžija sa područja Medžlisa Islamske zajednice Jajce, koji će ka Mekki i Medini krenuti 10. avgusta 2018 godine.

Imajući u vidu da odlazak na hadž osim finansijske zahtijeva i veliku fizičku i mentalnu angažiranost, cilj upućivanja dove za hadžije je da im put na hadž bude siguran.

Učenju ikrar dove prethodio je svečani program učenjem odlomaka iz Kur'ana i ilahija, a prisutnima se prigodnim vazom obratio Zehrudin-ef. Hadžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Hadždž čovjeku omogućava preokrenuti životnu stranicu i početi život na drukčiji, vjernički način. Hadždž je čovjekovo novo rađanje jer je on nakon primljenog hadždža jednak bezgriješnom novorođenčetu. Danas našim hadžijama učimo ikrar dovu i želimo da im ovaj put bude olakšan i da, uz Allahovu pomoć, lijepo odu i lijepo se vrate te da Allah dž.š. ukabuli njihove dove˝, rekao je Zehrudin-ef. Hadžić.

 

Čitano 364 puta
All for Joomla All for Webmasters