Posjeta Muftije i muderrisa EIP medrese džematima u mjesecu januaru 2020.

25 Januar 2020

U petak 24. januara 2020. godine u okviru projekta vazovi Muftije i muderrisa Elči Ibrahim-pašine medrese posjećeni su džemati na području medžlisa IZ-e Bugojna i Viteza.

 

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i sekretar Muftijstva Rešad-ef. Lendo posjetili su džemate Poljice i Sultanoviće na području Medžlisa IZ-e Bugojno, dok su profesori EIP medrese dr. Muharem Dautović i prof. Bakir Halilović posjetili džemate Kruščicu i Stari Vitez, Medžlis IZ-e Vitez. Muftija i ostali predavači su nakon jacije namaza održali prigodna predavanja, a nakon toga nastavljena su druženja sa džematlijama. Druženju u Bugojnu sa džematlijama prisustvovali su i glavni imam Kemal-ef. Tokmić,  načelnik Hasan Ajkunić, predsjednik Medžlisa Muhamed Basara te nekoliko imama.

Sedmicu ranije profesori EIP medrese mr. Ahmed Omerdić i mr. Asim Hodžić posjetili su džemate Lupnicu i Kusume, Medlis IZ-e Jajce .U toku mjeseca januara bit će organizovana posjeta i nekom od džematima na području Medžlisa IZ-e Novi Travnik koju će realizovati rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva travničkog mr. Muhamed-ef. Pezić. 

Čitano 595 puta
All for Joomla All for Webmasters