DIPLOMA U ISLAMSKIM NAUKAMA 2022.

30 Mart 2022

FAKULTET ISLAMSKIH NAUKA UNIVERZITETA U SARAJEVU

Organizuje program

DIPLOMA U ISLAMSKIM NAUKAMA 2022.

na bosanskom jeziku

 

Fakultet islamskih nauka dugi niz godina organizuje u našoj zemlji jedinstven program pod nazivom Diploma u islamskim naukama. Program je namijenjen svima koji žele steći nove uvide i produbiti postojeća znanja o temeljnim pojmovima, vrijednostima i vjerovanjima što su oblikovala muslimansko mišljenje, duhovnost i umjetnost, te društvene i pravne ustanove, posebno na tlu Bosne i Hercegovine.
Program je otvoren za sve koji žele učiti bez obzira na lična uvjerenja i opredjeljenja. Dosadašnji polaznici dolazili su iz različitih sfera društva, bili su to studenti postdiplomci, novinari, diplomate, penzioneri, uposlenici u školstvu, kulturi, politici, upravi i nevladinom sektoru, muslimani i nemuslimani, domaći ljudi i stranci.

Program se u proteklom periodu odvijao u dva odvojena toka – na bosanskom i na engleskom jeziku. Predavanja su se održavala u historijskom ambijentu Fakulteta, čija zgrada potječe iz 1887. godine i značajan je spomenik bosanske arhitekture iz austrougarskog perioda. Međutim, zbog epidemiološke situacije program je 2021. godine uspješno realizovan u online formatu. Na osnovu pozitivnih iskustava iz tog ciklusa, kao i komentara i sugestija učesnika, Fakultet islamskih nauka odlučio je da nastavi realizacija programa online i u predstojećem periodu.

https://fin.unsa.ba/diploma-u-islamskim-naukama/

Čitano 1520 puta