U okviru vjersko-kulturne manifestacije „514. Dani Ajvatovice“ koja će se održati u periodu od 14. do 30. juna 2024. godine Muftijstvo travničko raspisuje

Na javni konkurs za nagradu „KASIM-EF. MAŠIĆ" za 2022/23. mektebsku godinu koja se dodjeljuje najuspješnijem muallimu/muallimi za posebno zalaganje u radu, te izuzetan doprinos razvoju, promovisanju i afirmaciji mekteba i mektebske nastave kojeg raspisuje Muftijstvo travničko prijavilo se 8 kandidata.

KURS „UVOD U IZUČAVANJE ISLAMA II “


Program cjeloživotnog obrazovanja – Kurs „Uvod u izučavanje islama II“ oslanja se na tradiciju „Diplome u islamskim naukama“ koju je Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu realizirao u periodu od 2005. do 2022. Namijenjen je svima koji žele steći nove uvide i produbiti postojeća znanja o temeljnim pojmovima, vrijednostima i vjerovanjima koja su oblikovala muslimansko mišljenje, duhovnost i umjetnost, te društvene i pravne ustanove, posebno na tlu Bosne i Hercegovine i koji su završili prvi nivo ovoga programa.

Prvi dan Kurban bajrama je u srijedu, 10. zul-hidždžeta 1444. godine, odnosno 28. juna 2023. godine.

Programom svečanog otvaranja "513. Dana Ajvatovice" večeras u Pruscu u 19:00 sati otpočet će vjersko-kulturna manifestacija "513. Dani Ajvatovice".

Stranica 1 od 19