Održana online sjednica Organizacionog odbora Dana Ajvatovice

25 Mart 2020

U srijedu 25. marta 2020. godine održana je online sjednica Organizacionog odbora Dana Ajvatovice na kojoj su razmatrane mogućnosti organizovanja ove manifestacije u novonastalim okolnostima uzrokovanim pandemijojm korona virusa.

Razmatrajući ovo pitanje članovi Organizacinog odbora su usvojili tri opcije u vezi sa organizovanjem manifestacije "Dani Ajvatovice" shodno razvoju situacije vezane za pandemiju korona virusa:

a) ukoliko bi se pitanje pandemije korona virusa riješilo najkasnije do polovine maja, što je veoma upitno, manifestacija bi se održala prema planiranim aktivnostima,

b) ukoliko bi se pitanje pandemije korona virusa riješilo najkasnije do polovine juna manifestacija be se organizovala sa minimalnim brojem sadržaja (defile i centralni program na platou Ajvatovice)

c) ukoliko se pitanje pandemije korona virusa ne bi riješilo do datuma obilježavanja centralnog programa, centralni program Ajvatovice će se obilježiti uz minimalan broj učesnika, a shodno mogućnostim, određeni broj sadržaja bit će organizovan uz video prijenos putem facebooka ili nekog od televizijjskih kanala.

 

Također je istaknuto da su obezbijeđena sredstva za izgradnju džamije na platou Ajvatovice te da se planira njena izgradnja do termina centralnog programa "Dana Ajvatovice". 

Čitano 204 puta
All for Joomla All for Webmasters