Održana 30. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog

07 Oktobar 2020

U srijedu 7. oktobra 2020. godine u prostorijama Edukativno-sportskog centra Elči Ibrahim-pašine medrese u Donjem Golešu održana je 30. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

 

Sjednici su prisustvovali direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, glavni imami medžlisa rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, rukovodilac Škole Kur'ana te sekretar Muftijstva.

Na sjednici su tretirane sljedeće teme: analiza akcije klanja kurbana i prikupljanja kurbanskih kožica, organizovanje vjerskih aktivnosti u uslovima pandemije korona virusa, način primjene i realizacije novog NPP mektebske nastave, akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode, početak nastave u Školi Kur'ana Ebu Bekr es-Siddik, organizovanje seminara za muhaffize Škole Kur'ana i takmičenja HIND 2021, organizovanje posjeta Muftije i muderrisa džematima u zimskom periodu, posjeta Muftije i rukovodioca službe za VPO redovnim seminarima imama po medžlisima kao i posjeta mektebima te primjena Pravilnika o promociji i distribuciji printanih i drugih izdanja u oobjektima IZ u BiH.

 

Čitano 677 puta