Održan stručni seminar "Utjecaj industrije kockanja na vjerski, zdravstveni i ekonomski život pojedinca i zajednice" u Travniku

14 Mart 2019

U Islamskom centru na Kalibunaru u Travniku održan stručni seminar pod nazivom "Utjecaj industrije kockanja na vjerski, zdravstveni i ekonomski život pojedinca i zajednice".

Danas je Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH u saradnji sa Muftijstvom travničkim u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru organizovala stručni seminar na temu: "Utjecaj industrije kockanja na vjerski, zdravstveni i ekonomski život pojedinca i zajednice".

Seminar je bio namijenjen glavnim imamima, imamima, vjeroučiteljima, koordinatorima Mreže mladih, koordinatoricama Odjela za brak i prodicu, kao i za određen broj profesora užestručnih predmeta u Elči Ibrahim-pašinoj medresi.

U uvodnom dijelu seminara obraćanja su imali direktor Uprave, Ismail-ef. Smajlović i Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, dok su izlagači sa odgovarajućim temama bili eminentni stručnjaci iz naše zemlje, a to su: Mensur Karadža, direktor Uprave za administrativne i pravne poslove Rijaseta IZ u BiH, dr. Senad Ćeman, dr. Muharem Adilović, dr. Mevludin Hasanović, dr. Jasmin Halebić i Amir Sakić. Seminar je moderirao Bahrudin Čolo iz Uprave za vjerske poslove.

Nakon seminara učesnici su nastavili druženje uz ugodan razgovor u restoranu Elči Ibrahim pašine medrese u Travniku.

 

Čitano 546 puta
All for Joomla All for Webmasters