Muftija travnički u posjetio Medžlis IZ Vitez

02 Novembar 2019

U petak 1. novembra, 2019. godine, Muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović je boravio u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Vitez. Tom prilikom, Muftija je posjetio prostorije Male škole islama Medžlisa IZ Vitez za djecu predškolskog uzrasta, a zatim, u pratnji Glavnog imama MIZ Vitez Omer-ef. Sikire i džemat Kruščica gdje je održao hutbu.

U svojoj hutbi Muftija je posebno istakao značaj predstojećeg dvanaestog rebiu-l-evvela, mevluda-rođenja Muhammeda s.a.v.s., i naglasio kako je ovaj datum prilika svakome od nas da obnovi i ojača svoje veze sa Allahovim poslanikom s.a.v.s. koji je poslat kao milost svim svjetovima. 

 

Centralna poruka Muftijine hutbe u džematu Kruščica bila je sažeta u hadisu: “Boj se Allaha ma gdje bio, a poslije lošeg djela uradi dobro kojim ćeš ga izbrisati i lijepo se prema ljudima ophodi!” (Tirmizi, br. 2115)

 

Također, Muftija se u hutbi dotakao i kampanje Rijaseta IZ protiv poroka kocke i igara na sreću podsjetivši prisutne vjernike na opasnost ovog prisutnog zla u našem društvu i obaveznosti stalnog opreza i razvijanja svijesti u borbi protiv ove pošasti.

 

Na kraju hutbe, Muftija travnički je iskoristio priliku da čestita džematu Kruščica novog imama ovog džemata Fehim-ef. Gačića, svršenika fakulteta na Univerzitetu El-Azhar u Egiptu, uz dovu Allahu Uzvišenom da im podari svaki hajr i uspjeh u časnom imamskom pozivu.


Poslije džuma-namaza, upriličen je sastanak Muftije sa članovima Izvršnog odbora MIZ Vitez te istaknutim džematlijama  u prostorijama Medžlisa IZ Vitez.

Čitano 507 puta
All for Joomla All for Webmasters