Muftija travnički sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Medžlisu IZ Vitez

15 Novembar 2023

Danas je muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović sa svojim saradnicima mr. Rešad-ef. Lendom i mr. Muhamed-ef. Pezićem boravio u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Vitez. Tokom posjete održana su sastanci sa rukovodstvom i imamima zaposlenim na području Medžlisa IZ Vitez.

 

Razlog posjete je implementacija Pravilnika o članstvu i članarini Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kojeg je usvojio Sabor Islamske zajednice na svojoj posljednjoj sjednici, a koji treba da se primjenjuje od 1. januara 2024. godine. 

Glavni imam mr. Omer-ef. Sikira, predsjednik Izvršnog odbora Haris Šehić i sekretar Medžlisa Mirnes Alihodža izvjestili su muftiju Adilovića i njegove saradnike o realiziranim aktivnostima te planu narednih aktivnosti vezanih za primjenu Pravilnika o članstvu i članarini Islamske zajednice u BiH na području Medžlisa IZ Vitez.

Potom je održan konsultativni sastanak sa imamima koji rade na području Medžlisa IZ Vitez. Muftija je ukazao na važnost i značaj Pravilnika o članstvu i članarini Islamske zajednice u BiH kojim će se izjednačiti prava i obaveze članova Islamske zajednice na području svih medžlisa u Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka imami su iznijeli svoje konstruktivne prijedloge i sugestije te podržali usvajanje ovakovog pravilnika od strane najvišeg organa Islamske zajednice.

Na kraju posjete muftija je sa saradnicima u pratnji glavnog imama posjetio i PPU Rejjan koji uspješno djeluje pri Medžlis IZ Vitez.

 

 

Čitano 566 puta