Muftija travnički prisustvovao radnom sastanku kolegija direktora medresa IZ-e u BiH u Travniku

15 Februar 2024

U četvrtak, 15. februara 2024. godine, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese održan je sastanak kolegija direktora medresa Islamske zajednice u BiH, na čelu sa dr. Dževadom Hodžićem, direktorom Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini.

Goste su dočeli muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović ispred Upravnog odbora Škole, te direktor Medrese dr. Kemal Avdagić sa pomoćnicima mr. Dževdetom Šošićem i mr. Safetom Durgutijem.

Na dnevnom redu sjednice razgovaralo se o osvrtu na Plan razvoja medresa u proteklih deset godina, usavršavanjima profesora Arapskog jezika u medresama te o inicijativi za održavanje Speak up konferencije iz prirodnih nauka, a raspravljalo se i o aktivnostima za narednu školsku godinu.

Uprava za obrazovanje i nauku Rijeseta IZ-e uručila je priznanje dosadašnjem direktoru mr. Dževdetu Šošiću, uz zahvalnost na njegovom predanom radu i doprinosu za Medresu u proteklom periodu.

Nakon radnog sastanka, prisutni su čestitali novoizabranom direktoru Avdagiću, uz želje za hairli i uspješan mandat, te je time završena sjednica kolegija direktora medresa IZ-e u Bosni i Hercegovini.

(EIPM)

Čitano 307 puta