Muftija travnički prisustvovao proklanjavanju dviju gornjovakufskih džamija u džematima Bistrica i Voljevac

07 Oktobar 2018

U petak, 5. oktobra 2018. godne Muftija travnički posjetio je MIZ Gornji Vakuf povodom proklanjavanja dviju džamija i tom prilikom je održao hutbu i predvodio džuma namaz novosagrađenoj džamiji u džematu Bistrica.

U prisustvu velikog broja vjernika, koji su želejli da klanjaju prvi namaz u novoj džamiji u Bistrici, upriličen je prigodan program kojeg su izveli imami MIZ Gornji Vakuf i svečana dodjela zahvalnice i prigodne hedije vakifu Rašidu El-Dahariju koji se tom prilikom obratio prisutnima. 

 

Po završetku programa u džematu Bistrica muftija dr. Adilović je u pratnji glavnog imama Hidajet-ef. Polovine, direktora EIP medrese mr. Dževdeta Šošića i donatora posjetio džemat Voljevac. Nakon klanjanja ikindije namaza u novoj džamiji prisutnim džematlijama prigodnim riječima obratio se Muftija, direktor Medrese, glavni imam i g-din Ibrahim Et-Turki direktor organizacije Nedwe za jugoistočnu Evropu putem koje su stigla sredstva donatora za izgradnju džamija u pomenutim džematima. Zahvalnicu i prigodnu hediju preuzeo je g-din Ibrahim Et-Turkij u ime vakife Ummu Seid.

 

Čitano 914 puta
All for Joomla All for Webmasters