Muftija travnički prisustvovao otvaranju renovirane Kahvica džamije i abdesthane Varoške džamije u Travniku

13 Juli 2019

U subotu, 13. jula 2019. godine, tačno godinu dana od potpisivanja prvog ugovora, svečano su otvoreni renovirana Kahvica-džamija i novoizgrađene abdesthane u haremu Varoške džamije u Travniku.

Na programu i svečanosti tim povodom u Kahvica-džamiji, uz glavnog imama i predsjednika Medžlisa, prisutni su bili Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić, imami MIZ Travnik, načelnik Općine Travnik gosp. Admir Hadžiemrić, direktor firme – izvođača radova gosp. Ramiz Ahmetović i druge zvanice.

Nakon kratkog programa u Kahvica-džamiji, u toku kojeg su se prigodnim riječima obratili glavni imam u ime Medžlisa IZ Travnik i gosp. Abdulkadir Indžić u ime donatora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prisutni su se uputili ka haremu Varoške džamije gdje je uz osvježenje upriličena prezentacija do sada urađenih radova na uređenju harema Varoške džamije koji su obuhvatili i izgradnju abdesthane i toaleta, a od izuzetnog su značaja posebno radi turista koji u sve većem broju posjećuju najstariji dio grada Travnika.

(www.miztravnik.com.ba)

Čitano 490 puta
All for Joomla All for Webmasters