Muftija travnički prisustvovao manifestaciji "Dani otpora - dani slobode Privor 1992 - 2018"

13 Avgust 2018

U subotu 11.08. 2018 u organizaciji Udruženja građana "Bolja budućnost" održana je manifestacija pod nazivom "DANI OTPORA - DANI SLOBODE PRIVOR 1992-2018." u znak sjećanja na 93 sehida Privora, ali i svih drugih bosanskih šehida i gazija.

 

Nakon klanjanja podne-namaza na početku programa Rusmir-ef Ramić proučio je ašere koji je sin šehida. Voditelj programa bila je Nermina Duhandžić-Gudić. Selame dobrodošlice uputio su mjesni imam Admir-ef. Malanović i predsjednik OPŠ-a Mirsad Delić. Potom je Saudin-ef. Lužić razgalio duše prisutnih izvedbom kaside "Šehidi".


Skupu se obratio i dobitnik "Zlatnog ljiljana" načelik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević i u svom obraćanju sve prisutne podsjetio na važne detalje i činjenice koje trebamo dobro pamiti i nikad ne zaboravljati.


Glavni imam MIZ Gornji Vakuf Hidajet-ef. Polovina je u svom obraćanju istakao da su šehidi svih nas, cijele Bosne i da su oni temelj ove države i da nema nijednog našeg mezarja, a da u njemu nema nišana bosnaskog šehida.


U ime premijera Vlade SBK se obratio ministar Amer Mrako i poselamio prisutne.


Usljedila je podjela zahvalnica svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ove manifestacije i koji pomažu rad udruženja "Bolja budućnost Privor".

Na kraju programa obratio se i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji je u svom govoru poručio svima Bošnjacima da čuvaju svoju vjeru i domovinu. Posebno je naglasio važnost državnih izbora kao i izbora u unutar Islamske zajednice te da dobro trebamo gledati koga biramo. Program se završio učenjem dove.

Čitano 1468 puta