Muftija travnički predvodio džumu namaz na musalli Memorijalnog centra u Potočarima

12 April 2019

Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović predvodio džumu namaz i održao hutbu u Memorijalnom centru u Potočarima.

Danas je delegacija Muftijstva travničkog na čelu sa muftijom dr. Ahmed-ef. Adilovićem bila u posjeti Srebrenici i Memorijalnom centru u Potočarima, a u delegaciji  su bili direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić, kao i pomoćnik direktora za internat prof. Safet Durguti.

Također je pod pokroviteljstvom Muftijstva organizovan i jedan mini bus sa 30 putnika sa područja Travnika, a vođa ove grupe je bio glavni imam MIZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić. Oni su nakon sabah-namaza u džamiji na Kalibunaru preko Olova, Kladnja, Konjević polja i Bratunca stigli u Srebrenicu gdje ih je dočekao glavni imam Damir-ef. Peštalić. Potom su prisustvovali obilježavanju 25. godišnjice stradanja 105 bošnjačkih civila (većinom omladine) na školskim igralištima u Srebrenici koji su 12.04.1993. pobijeni granatama ispaljenim od strane vojske RS, a za  ovaj zločin još niko nije odgovarao. Nakon toga su se uputili u Memorijalni centar gdje su pogledali film " Sedmica u Srebrenici 1995.", te su posjetili Muzej genocida.

Džuma-namaz je klanjana na musalli Memorijalnog centra, a namaz je predvodio i hutbu održao Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

Čitano 240 puta
All for Joomla All for Webmasters