Muftija travnički posjetio MIZ Donji Vakuf i predvodio džuma-namaz u hadži Jusufovoj džamiji

03 Novembar 2023

Danas je muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović održao hutbu i predvodio džuma-namaz u džematu hadži Jusufove džamije, Medžlis IZ Donji Vakuf.

 

U uvodnom dijelu hutbe Muftija je pohvalio uspjeh Medžlisa IZ Donji Vakuf u akciji prikupljanju zekata na poljoprivredne proizvode, kao i organizaciju posebnog programa na kojem će učešće uzeti hfz. Ammar Bašić i Mustafa Isaković kao i protesnu šetnju kao vid podrške naradu Palestine, a posebno Gaze.

U svojoj hutbi Muftija je govorio o stanju u Gazi kao i stanju cijelog ummeta. Istakao je potrebu i važnost zajedništva muslimana u ovim teškim vremenima.

Poslije džume muftija Adilović je u pratnji glavnog imama Amir-ef. Čavaka posjetio načelnika općine Donji Vauf g-dina Husu Sušića. 

Na kraju posjete Donjem Vakufu muftija Adilović je obišao lokalitet Ajvatovice gdje je od strane načelnika Sušića upoznat sa realizacijom uređenja ajvatovičke livade i drugih infrastrukturnih projekata urađenih s ciljem poboljšanja uslova za realizaciju centralnog programa manifestacije "Dani Ajvatovice".

Čitano 209 puta