Muftija travnički posjetio mektebe na području MIZ Jajce

13 Mart 2021

U subotu, 13. marta 2021. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed ef. Pezić boravili su u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Jajce i tom prilikom su u pratnji glavnog imama, Zehrudin-ef. Hadžića i njegovog pomoćnika Senad-ef. Hadžića obišli i posjetili mektebe na području ovog Medžlisa.

Tom prilikom posjetili su mektebe u džematima: Volijak, Vlasinje, Prudi, Bulići, Donji Bešpelj, Bistrica, Divičani i uvjerili se u zavidan nivo znanja kod polaznika mektebske pouke kao i u predan rad muallima i tehničku opremljenost mekteba.

Na licu mjesta mogli su se uvjeriti kako se mektebska nastava odvija uz sve preporučene mjere koje su propisane od strane Islamske zajednice u BiH zbog pandemije koronavirusa, ali i nadležnih službi.

Posjeta mektebima realizirana je u okviru redovnih aktivnosti muftije travničkog, s ciljem ukazivanja na važnost i značaj mektebske pouke u radu Islamske zajednice kao i s ciljem davanja podrške muallimima u radu s našim najvrjednijim članovima-polaznicima.

Podsjećamo, mekteb na području Medžlisa IZ-e Jajce pohađa nešto više od 700 mekteblija u 32 mekteba koje podučava 18 muallima, od čega 15 muallima i 3 muallime.

(MIZ Jajce/Jajce Online)

Čitano 191 puta