Muftija travnički upriličio prijem za takmičare na nivou Rijaseta za 2018.

19 Maj 2018

U subotu, 19. maja 2018. godine, Muftija travnički upriličio prijem za takmičare i njihove muallime i vjeroučitelje koji su predstavljali Muftijstvo travničko na finalnom takmičenju iz mektebske nastave na nivou Rijaseta i državnom takmičenju iz islamske vjeronauke, te ostvarili pojedinačno ili ekipno jedno od prva tri mjesta. Prijemu je prisustvovao i direktor EIP medrese mr. Dževdet Šošić.

Ove godine Muftijstvo travničko na finalnom takmičenju iz mektebske nastave na nivou Rijaseta predstavljali su:

Lepir Merzuk koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji Test općeg znanja za stariji uzrast,

Lepir Hava koja je osvojila 3. mjesto u kategoriji Test općeg znanja za mlađi uzrast,

Glamočak Davud koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji Kiraeta za mlađi uzrast i

Latović Ferida koja je osvojila 7 mjesto kategoriji Kiraeta za stariji uzrast.

 

U ukupnom zbiru Muftijstvo travničko je osvojilo drugo mjesto. Muallimi koji su spremali takmičare su: Hasan-ef. Glamočak, Ahmed-ef. Šehić i Sedad-ef. Tarakčija.

 

Na takmičenju iz islamske vjeronauke Muftijstvo travničko predstavljalo je 9 učenika, a najbolji uspjeh ostvarila je Ornela Gigolaj koja je osvojila treće mjesto u kategoriji osmih razeda osnovne škole.

 

Ekipu Muftijstva travničkog koja je osvojila drugo mjesto u kvizu u okviru državnog takmičenja iz islamske vjeronauke sačinjavale su:

Hadžić Lejla iz OŠ „Guča Gora“,

Hasović Amila iz OŠ „Han Bila“ i

Gazić Edina iz MSTŠ Travnik.

Profesori koji su spremali takmičare su: Saudin Lendo, Melika Zitouni-Perenda, Kadir Selman i Admir Mušić.

 

Tom prilikom Muftija travnički i direktor Medrese čestitali su takmičarima i njihovim muallimima i vjeroučiteljima na ostvarenom uspjehu te im uputili prigodne savjete. Takmičari i njihovi muallimi i vjeroučitelji zahvalili su se Muftiji na organizovanom prijemu i ukratko prenijeli svoje utiske sa ovogodišnjih takmičenja. Prijem je završio uručivanjem prigodnih hedija.

Čitano 815 puta
All for Joomla All for Webmasters