Muftija travnički i predstavnici organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice ubistva Bošnjaka u Vitezu, Ahmićima i Donjoj Večeriskoj posjetili Reisu-l-ulemu

07 Mart 2019

U srijedu 06. mart 2019. muftija travnički dr. Ahmeda ef. Adilovića i predstavnici organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice ubistva Bošnjaka u Vitezu, Ahmićima i Donjoj Večeriskoj posjetili su reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića.

 

Pored ostalih u delagaciji su bili predsjednik OO Advan Akeljić, inače bivši načelnik Općine Vitez i glavni imam MIZ Vitez Omer ef. Sikira.

 

Prilikom susreta razgovarano je o aktivnostima koje će biti realizirane u okviru obilježavanja 26. godišnjice ubistva Bošnjaka u Vitezu, Ahmićima i Donjoj Večeriskoj. Ovim višednevnim programom obuhvaćeni su događaji na različitim lokacijama na području Viteza dok će centralni sadržaji biti održani u Ahmićima, gdje se 16. aprila 1993. godine desio najstrašniji zločin nad Bošnjacima u ovom području.

 

Treba dodati da je nakon današnjeg susreta također istaknuta i važnost snažnijeg obilježavanja i naglašavanja stradanja Bošnjaka u Srednjoj Bosni.

Čitano 173 puta
All for Joomla All for Webmasters