Muftija travnički i direktor EIP medrese sa saradnicima u posjeti džematima medžlisa Busovača, Vitez i N. Travnik

15 Januar 2022

U petak 14. januara 2022. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i direktor EIP medrese mr. Dževdet Šošić sa saradnicima posjetili su nekoliko džemata na području medžlisa Busovača, Vitez i Novi Travnik. Riječ je o projektu posjete džematima u zimskom periodu radi održavanja prigodnih predavanja i druženja sa džematlijama koji već duži niz godina u saradnji realizuju Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa.

Ovom prilikom muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović posjetio je džemat Kaćuni na području Medžlisa IZ Busovača, a njegovvi pomoćnici mr. Muhamed-ef. Pezić i Rešad-ef. Lendo posjetili su džemate Ahmići i Vraniska na području Medžlisa IZ Vitez.

 

Direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić i pomoćnik za nastavu prof. Kemal Avdagić  posjetili su džemate Sinokos i Čakići na području Medžlisa IZ Novi Travnik.

 

Nakon predavanja nastavljeno je druženje sa džematlijama i upoznavanje sa aktivnostima džemata.Tokom druženja džematlije su imale priliku da direktno postavljaju pitanja predavačima.

 
 
 

 
Čitano 325 puta