Klanjana dženaza Saudinu Lendi omiljenom nastavniku vjeronauke i saborniku IZ-e.

30 Septembar 2020

U Travniku je klanjana dženaza nastavniku islamske vjeronauke i saborniku Islamske zajednice s područja Travničkog muftijstva, hadži Saudinu Lendi koji je na Ahiret preselio u 45 godini života usljed posljedica izazvanih korona virusom. 

Rahmetli Saudin Lendo je jedan od dokazanih nastavnika islamske Vjeronauke koji je za svoj rad nagrađen hadžom od strane Rijaseta.

 

Autor je većeg broja radova i publikacija, a posebno se isticalo u svom odgojnom radu i bio je omiljen, kako kod svojih učenika, tako i kolega u kolektivu, kao i vjeroučitelja što pokazuju mnogobrojni postovi na društvenim mrežama.

 

Rahmetli Saudinu Lendi dženazu namaz je obavio Enver Ef. Žužo imam u džematu Slimena. Dženazi je ispred predsjednika Sabora IZ-e Safeta Softića prisustvovao sekretar Sabora Faruk Hašimović, dok je izaslanik reisu-l-uleme bio prof. dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku koji se na početku dženaze obratio prisutnom.

 

Dr. Halilović je istakao značaj i ulogu rahmetli Saudina u vjeronaučnom radu, te prozvao sve prisutne na dicipliniranost i ustrajavanje u pridržavanju preporuka nadležnih, kako iz državnih organa, tako i iz Islamske zajednice. Ukazao je na neophodnst "čuvanja zajednice i naših autoriteta u ova zahtjevna vremena."

 

Dovu na kaburu rahmetlije je poručio mr. Muharem-ef. Omerdić, dugogodišnji rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe, koji je odlično poznavao rahmetli Saudina i njegov doprinos vjeronaučnom radu na tom području Bosne i Hercegovine.

 

(Preporod.info)

Čitano 1280 puta