Djeca iz obdaništa sultan Fatih obilježila mevlud i Dan državnosti

27 Novembar 2018

U subotu, 24.11.2018.g. povodom mevluda i Dana državnosti, u prepunoj sali Islamskog kulturnog centra Novi Travnik, djeca obdaništa „Sultan Fatih“ priredila su prigodan program u kojem su raznim pjesmama, igrokazima i koreografijama pokazali kako i koliko se voli Domovina, te šta to znači voljeti poslanika Muhammeda, alejhisselam.

Prisutne goste poselamili su direktorica obdaništa Huelya Rizvić, glavni imam MIZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić, načelnik općine Novi Travnik g-din Refik Lendo i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.


Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović čestitao je djeci i prisutnima Dan državnosti, te kolektivu Obdaništa na uspiješnom radu. Muftija Adilović je, ne krijući svoje zadovoljsto, kazao da su djeca najiskerenijim riječima rekla sve i dodao kako je sam ovaj program dokaz koliko je potrebno da se otvore obdaništa u okviri Islamske zajednice.

 

 

Poslije priredbe mališanima su podjeljeni paketići koje su obezbijedili Medžlis Islamske zajednice Novi Travnik i Gold promex Novi Travnik.


Obdanište „Sultan Fatih“ Novi Travnik i ove godine je uspješno realizovalo razne aktivnosti povodom Dana državnosti, kao što su: mirna šetnja gradom koju su nazvali : „Teče rijeka ljubavi-Bosna“, zatim polaganje cvijeća na gradskom šehidskom obilježje, priredba, te posjeta udruženju „ Porodica šehida i poginulih boraca“ Novi Travnik.

Čitano 269 puta
All for Joomla All for Webmasters