Delegacija Uprave za nauku i obrazovanje posjetila Muftijstvo travničko i EIP medresu

01 Mart 2018

U srijedu, 28. februara 2018. godine direktor Uprave za obrazovanje i nauku, Ibrahim-ef. Begović sa saradnikom Seid-ef. Eminović, šefom Odjela za osnovno i srednje obrazovanje posjetio je Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašinu medresu.

 

Muftija dr. Adilović se zahvalio direktoru Uprave za obrazovanje i nauku Ibrahim-ef. i njegovom saradniku Seid-ef. na posjeti i iskoristio priliku da goste detaljno upozna sa aktivnostima koje Muftijstvo travničko sprovodi otkako je on preuzeo dužnost. Naglasio je dobru saradnju koju Muftijstvo ima sa upravom i profesorima Elči Ibrahim-pašine medrese te istakao zajedničku aktivnost posjećivanja džemata kako u zimskom periodu tako i u ramazanu tokom kojih se posjete svi medžlisi na području Muftijstva.

 

Sastanku su prisustvovali i pomoćnici Muftije travničkog mr. Muhamed-ef. Pezić, Rešad-ef. Lendo te direktor EIP medrese mr. Dževdet Šošić i njegov pomoćnik mr. Safet Durguti.

 

Direktor Uprave za nauku i obrazovanje Ibrahim-ef. i njegov saradnik izrazili su svoje zadovoljstvo informacijama koje su dobili od Travničkog muftije i direktora medrese. Posjeta je nastavljena posjetom Elči Ibrahim-pašinoj medresi.

Čitano 445 puta
All for Joomla All for Webmasters