Delegacija Muftijstva travničkog posjetila Atašea za vjerska pitanja pri Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije

13 April 2018

U četvrtak, 12. aprila muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i rukovodilac Škole Kur'ana Muftijstva travničkog "Ebu Bekr Es-Siddik" Haris-ef. Amidžić posjetili su dr. Abdulmedžida ibn Gajsa El-Gajsa atašea za vjerska pitanja pri Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu.

Cilj posjete je bilo uričivanje Zahvalnice za pomoć u realizaciji takmičenja u učenju napamet određenih kur'anskih sura pod nazivom Hind 2018 koje je organizovala Škola Kur'ana Muftijstva travničkog. Tom prilikom muftija Adilović je ispred Muftijstva i Škole Kur'ana uručio i skromnu hediju g-dinu El-Gajsu. Muftija je izrazio svoje očekivanje za nastavk saradnje i podršku u organizovanju takmičenja Hind i naredne godine.

 

S druge strane dr. El-Gajs je čestitao na uspješno organizovanom takmičenju Hind i rekao da će nastojati pomoći i u narednoj sezoni takmičenja. On je također obećao da će Ured za vjerska pitanja pri Ambasadi Saudijske Arabije u Sarajevu pružiti administrativnu podršku organizovanju odlaska muhaffiza Škole Kur'ana "Ebu Bekr es-Siddik" na umru i stručni seminar u Mekki.

Čitano 408 puta
All for Joomla All for Webmasters