Delegacija Muftijstva sarajevskog posjetila Muftijstvo travničko

13 Septembar 2018

U četvrtak, 13. septembra 2018. godine delegacija Muftijstva sarajevskog predvođena muftijom dr. Enes-ef. Ljevakovićem posjetila je Muftijstvo travničko.

Pored muftije Ljevakovića u delegaciji su bili dr. Abdulgafar Velić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, mr. Rijad Delić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove, Edin-ef. Rojo, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Fojnica i Kenan-ef. Bajrić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.

 

Prijemu delegacije u Uredu Muftijstva travničkog, pored muftije dr. Ahmed-ef. Adilovića prisustvovali su mr. Muhamed Pezić rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, Rešad Lendo sekretar Muftijstva i Haris Husanović koordinator za vjeronauku Muftijstva travničkog. 

 

Na sastanku se razgovaralo o Islamskoj vjeronauci i nadzoru rada vjeroučitelja u općinama SBK-a, koje su u sastavu Muftijstva sarajevskog.

 

Muftija travnički i muftija sarajevski saglasili su se da je potrebno u skorije vrijeme organizirati sastanak sa Ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi SBK-a na kojem bi bilo tretirano pitanje nadzora rada vjeroučitelja i takmičenja na nivou Muftijstva/kantona te da se uspostavi viši nivo koordiniranja rukovodilaca službi za vjerska pitanja dva muftijstva.

Čitano 590 puta
All for Joomla All for Webmasters