srijeda, 04 Juli 2018 - Muftijstvo travničko

Travnik, 04. juli 2018. (MINA) – Danas je u Travniku pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 16. redovna sjednica Vijeća muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Travnik, 04. juli 2018. (MINA) – Danas je po okončanju sjednice Vijeća muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u pratnji  Muftije travničkog, dr. Ahmed-ef. Adilovića i tuzlanskog muftije Vahid-ef. Fazlovića obišao naselje Mudrike koje je sinoć zadesila teška poplava.

U okviru manifestacije ''508. Dani Ajvatovice'' objavljen je konkurs za literarne radove na temu "Kad vjera govori i priroda sluša". Pravo učešća imali su svi učenici srednjih škola s područja SBK-a. Prvonagrađeni rad na ovu temu napisala je Merima Durić maturantica gimnazije "Ivan Goran Kovačić" u Kiseljaku. U nastavku možete pročitati njen rad:

U okviru manifestacije ''508. Dani Ajvatovice'' objavljen je konkurs za literarne radove na temu "Kad vjera govori i priroda sluša". Pravo učešća imali su svi učenici srednjih škola s područja SBK-a. Drugonagrađeni rad na ovu temu napisala je Nedžma Latić, svršenica 3. razreda Elči Ibrahim-pašine medrese. U nastavku možete pročitati njen rad:

U okviru manifestacije ''508. Dani Ajvatovice'' objavljen je konkurs za literarne radove na temu "Kad vjera govori i priroda sluša". Pravo učešća imali su svi učenici srednjih škola s područja SBK-a. Trećenagrađeni rad na ovu temu napisala je Unejsa Haskić svršenica 2. razreda Elči Ibrahim-pašine medrese. U nastavku možete pročitati njen rad: