U petak, 22. januara 2021. godine u radnoj posjeti Travniku bili su Zejnil Rebihić, direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove ,i Ibrahim-ef. Malanović, šef Ureda za društenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

U četvrtak 24. decembra u prostorijama Muftijstva travničkog održana je redovna sjednica Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva travničkog.

U ponedjeljak, 21. decembra 2020. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Bugojno.

U subotu,19. decembra 2020. godine, shodno Planu rada Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini - Uprave za vjerske poslove za 2020. godinu predstavnik Uprave dr. Enes-ef. Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade i predstavnik Muftijstva travničkog mr. Muhamed-ef. Pezić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje muftijstva posjetili su Medžlis Islamske zajednice Donji Vakuf i obišli mektebe na području Medžlisa.

U srijedu 16. decembra 2020. godine u prostorijama Muftijstva travničkog održana je 31. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja.  Sjednici kojom je predsjedavao muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović prisustvovali su direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, glavni imami medžlisa na području Muftijstva travničkog, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, rukovodilac Škole Kur'ana te sekretar Muftijstva.

U petak 11. decembra 2020. godine članovi Organizacionog odbora "Dana Ajvatovice" predvođeni muftijom travničkim dr. Ahmed-ef. Adilovićem posjetili su novoizgrađenu džamiju na platou Ajvatovice u kojoj su obavili ikindiju.

Stranica 1 od 211