U ponedjeljak 4. decembra u Travniku su održane 43. redovna sjednice Savjeta za vjerska pitanja, 9. redovna sjednica Savjeta za adminstrativna pitanja te zajednička sjednica oba savjeta. Sjednicama je predsjedavao muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

U ponedjeljak 27.11.2023. u Islamskom centru u Novom Travniku održan je stručni seminar za dvadeset muallima i muhaffiza Škole Kur'ana Muftijstva travničkog „Ebu Bekr Es-Siddik“. Gost predavač na seminaru bio je hafiz. dr. Abdulaziz-ef. Drkić, viši asistent na Ketedri kiraeta na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. 

U petak 24. novembra 2023. godine odnosno 11. džumade-l-ula 1445. h.g. Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je posjetio Gornji Vakuf i predvodio džumu-namaz u džamiji Mehmed-bega Stočanina.

U četvrtak, 23. 11. 2023. g. održan je radni sastanak imama Medžlisa IZ Novi Travnik kojem su prisustvovali muftija travnički dr. Ahmed.ef Adilović i sekretar Muftijstva mr. Rešad Lendo.

U četvrtak, 16. 11. 2023. g. održan je radni sastanak imama Medžlisa IZ Travnik na kojem je učešće u radu uzeo i muftija travnički dr. Ahmed.ef Adilović sa saradnicima mr. Rešadom Lendom i mr. Muhamedom Pezićem.

Danas je muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović sa svojim saradnicima mr. Rešad-ef. Lendom i mr. Muhamed-ef. Pezićem boravio u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Vitez. Tokom posjete održana su sastanci sa rukovodstvom i imamima zaposlenim na području Medžlisa IZ Vitez.

Stranica 1 od 206