U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muftijstva travničkog u četvrtak 16. septembra 2021. godine Travniku je održan seminar za glavne imame, imame i muallime sa područja Muftijstva travničkog.

U srijedu, 08. septembra 2021. godine, u Domu kulture u Jajcu održan je seminar za zaposlenike Medžlisa Islamske zajednice Jajce i osnovnih škola

U utorak, 7. septembra 2021. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog održana je 16. redovna sjednica Upravnog odbora Škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-Siddik". 

U srijedu 8. sptembra u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese održana je 34. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija dr. Ahmed-ef. Adilović. Sjednici su prisustvovali glavni imami, direktor EIP medrese, rukovodilac Službe za vjerske poslove i sekretar Muftijstva.

U petak, 03. septembra 2021. Godine, Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Vitez.

U srijedu, 01. septembra 2021. godine, delegacija Muftijstva travničkog boravila je u posjeti kod Reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića

Stranica 1 od 221