U subotu 8. i 15. februara 2020. godine održane su redovne sjednice skupština medžlisa Travnik, N. Travnik i Bugojno.

U srijedu 12. februara 2020. godine u prostorijama Muftijstva travničkog održana je 28. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

U petak 7. februara 2020. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović posjetio je džemat Putiš, Medžlis IZ Busovača, i održao hutbu i predvodio džuma-namaz u novoj džamiji.

U utorak 4. februara 2020. godine u prostorijama Muftijstva održana je redovna sjednica Upravnog odbora Škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-Siddik". 

Obavještavamo javnost, a posebno članove Islamske zajednice, da pri Medžlisu Islamske zajednice Travnik kao najvećem medžlisu Muftijstva travničkog, od ponedjeljka, 03. februara 2020. godine, počinje sa radom „Savjetovalište za brak i porodicu“.

Savjetovalište će u svom programu obuhvaćati sadržaje koji će tretirati lični, bračni i porodični život muslimana i muslimanke i takvim programom i djelovanjem doprinijeti afirmaciji i promociji šerijatskog braka, bračnih i porodičnih vrijednosti, te korisnicima pružiti konsultantske i savjetodavne usluge u prevazilaženju izazova i problema u bračnom i porodičnom životu.

Savjetovalište će kroz multidisciplinarni pristup i usluge stručnih saradnika (psihologa, psihoterapeuta, pedagoga, teologa i drugih) pružati korisnicima usluge kroz sljedeće oblasti: individualno savjetovanje, porodično savjetovanje, savjetovanje o vjerskim pitanjima, organizovanje raznovrsnih edukativnih sadržaja (predavanja, seminari, radionica i sl.).

Radno vrijeme savjetovališta će biti ponedjeljkom, četvrtkom i petkom u terminu od 08:00 – 16:00 h.

Sve inforamcije o navedenom projektu i njegovim uslugama mogu se dobiti direktno u prostorijama Medžlisa IZ Travnik ili na broj telefona 030 509 025, te putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

U nedjelju 26. januara 2020. godine u Islamskom centru u Novom Travniku održan je finalni dio sedmog po redu takmičenja u učenju određenih sura napamet za djecu i mlade pod nazivom “Hind 2020” u organizaciji Škole Kur'ana Muftijstva travičkog "Ebu Bekr Es-Siddik".U Finalnom dijelu učestvovao je 31 takmičar raspređen u 6 kategorija od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, dok je ukupan broj takmičara bio 224.

Stranica 1 od 199
All for Joomla All for Webmasters