U utorak, 18. januara 2021. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog upriličen je prijem za 7 studenata kojima su podijeljenje stipendije Fondacije "Ljiljan" Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

U petak 14. januara 2022. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i direktor EIP medrese mr. Dževdet Šošić sa saradnicima posjetili su nekoliko džemata na području medžlisa Busovača, Vitez i Novi Travnik. Riječ je o projektu posjete džematima u zimskom periodu radi održavanja prigodnih predavanja i druženja sa džematlijama koji već duži niz godina u saradnji realizuju Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa.

U četvrtak 13. januara 2022. godine u prostorijama prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku organiziran je redovni stručni seminar za imame i muallime sa područja Muftijstva travničkog 

 

Na početku seminara učesnicima se u ime domaćina obratio direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić.

 

Uvodno izlaganje na seminaru imao je Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Potom se prisutnima obratio dr. Enes-ef. Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i predstavio projekat "Interaktivno edukativno druženje mladih“.

 

U drugom dijelu seminara izlaganje je imala dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH koja je predstaila projekat "Savjetovalište za brak i porodicu“ i govorila na temu  „Nove pojave/trendovi u bračnoj i porodičnoj zajednici“.

 

U svom izlaganju Muftija travnički je između ostalog podsjetio imame na zaključke koje je usvojio Savjet za vjerska pitanja Muftijstva travničkog na tematskoj sjednici o mektebskoj nastavi i pozvao sve glavni imame i muallime da daju svoj maksimum kako bi se popravilo stanje polaznosti i redovnosti na mektebskoj nastavi i poboljšao kvalitet usvojenog znanja.

 

U završnom dijelu upriličeno je uručivanje priznanja i prigodnih poklona imamima koju su penzionisani u prethodnoj godini: Izet-ef. Heri, Redži-ef. Sarajliću i Fuadu-ef. Bišiću.

 

Ova prilika je iskorištena i da se uruči zahvalnica Ismail-ef. Smajloviću, direktoru Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH za pomoć u realizaciji manifestacije "Žena, porodica i zajednica".

U petak, 07. januara 2022. godine, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović u pratnji direktora Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdeta Šošića posjetio je atašea za vjerska pitanja i direktora Kulturnog centra "Kralj Fahd" Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije, dr. Muhammeda Alu eš-Šejha. 

U petak 24. decembra 2021. godine nastavljene su posjete džematima u organizaciji Muftijstva travničkog i Elči Ibrahim-pašine medrese.

U petak 24. decembra 2021. godine održana je redovna sjednica Muftijstva travničkog kojom je predsjedavao Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

Stranica 1 od 227