Ramiz-ef. Bećirović dobitnik ovogodišnje Plakete Ajvatovica

07 Juli 2018

Ramiz-ef. Bećirović, dugogodišnji glavni imam Medžlis IZ Jajce dobitnik je Plakete Ajvatovica u okviru "508. Dana Ajvatovice", koju mu je uručio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović u toku centralnog programa na platou Ajvatovice u nedjelju 1. jula 2018. godine.

 Ramiz-ef. Bećirović već više od 20 godina, i nakon penzionisanja, u džubi i ahmediji predvodi konjanike iz Jajca.

 

Organizacioni odbor "508. Dana Ajvatovice jednoglasno je odlučio da ove godine Plaketu Ajvatovica dodijeli Ramiz-ef. Bećiroviću za dugogodišnji predan rad na očuvanju i afirmaciju najstarije vjersko-kulturne manifestacije bosanskih muslimana, Ajvatovice.

 

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović tim povodom upriličio je prijem u svom uredu za Ramiz-ef. Bećirevića i tom prilikom uručio mu i nagradu koja ide uz Plaketu Ajvatovice. Ispred Organizacionog odbora 508. Dana Avatovice, a i u svoje lično ime zahvalio se Ramiz-ef. za dugogodišnje organizovanje i predvođenje konjanika iz Jajca. S druge strane Ramiz-ef. se zahvalio muftiji Adiloviću i ostalim članovima Organizacionog odbora koji su prepoznali njegov trud i zalaganje te da mu priznanje Plaketa Ajvatovice mnogo znači.

 

 

 

Čitano 921 puta
All for Joomla All for Webmasters