Održan V Omladinski kamp “Ajvatovica 2020”

27 Juni 2020

U organizaciji Mreže mladih Muftijstva travničkog u subotu 27. juna na platou Ajvatovice održan je V Omladinski kamp u okviru manifestacije ‘’510. Dana Ajvatovice’’.

 

Oko 150 mladih sa područja Muftijstva travničkog okupilo se na Ajvatovici kako bi učestvovali u petom po redu Omladinskom kampu. Iako je odrđavanje kampa bilo najavljeno za prošlu sobotu, zbog kišnpg vremena kamp je prolongiran za 7 dana.

Nakon podne namaza učesnike kampa je poselamio i obratio im se mr. Dževdet Šošić, direktor EIP medrese dok je prigodno predavanje održao hfz. Amar Bašić.

 

Kao i prethodna četiri kampa i ovaj je bio sportsko-rekreativnog karaktera, predviđen za druženje i sportske igre. Discipline u kojima su mladi mogli da učestvuju i da se takmiče u odbojci, stonom tenisu, trčanju, bacanje kugle, povlačenju konopca i skoku u dalj.

 

Omladinski kamp je bio jedinstvena prilika za međusobno upoznavanje, druženje i prilika za stvaranje novih ideja i planova za sljedeće projekte i aktivnosti u organizaciji Mreže mladih Muftijstva travničkog.

Čitano 679 puta