Dodjeljene nagrade za najbolje literarne radove na temu "Kad vjera govori i priroda sluša"

03 Juli 2018

U ponedjeljak, 2. jula 2018. godine u Uredu Muftije travničkog dodijeljene su diplome i novčane nagrade za tri najbolja literarna rada na temu "Kad vjera govori i priroda sluša".

 

Naime u okviru manifestacije ''5089. Dani Ajvatovice'' raspisan je konkurs za literarne radove na temu "Kad vjera govori i priroda sluša". Pravo učešća imali su svi učenici srednjih škola s područja SBK-a.

 

Najbolji rad na ovu temu napisala je Durić Merima maturant Gimnazije Ivan Goran Kovačić Kiseljaka, drugo mjesto osvojila Latić Nedžma svršenica trećeg razreda Elči Ibrahim-pašine medrese, dok je treće mjesto zauzela je Haskić Unejsa svršenica drugog razreda Elči Ibrahim-pašine medrese

 

Sedam radova koji su šifrirani pristigli na konkurs ocjenjivala je komisija u sastavu: predsjednik komisije dr. Nermin Šušić i članovi prof. Aida Lončar i prof. Alisa Hadžiabdić. Predsjednik komisije prof. Šušić istakao je da su svi radovi bili kvalitetni, ali da su se ova tri izdvojila od ostalih, a posebno prvoplasirani. 

 

Novčane nagrade, diplome i knjige uručili su muftija dr. Ahmed-ef. Adilović, direktor EIP medrese mr. Dževdet Šošić i dr. Nermin Šušić profesor bosanskog jezika i književnosti u Elči Ibrahim-pašinoj medresi i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Travnik.

 

Na kraju razgovora autori najboljih radova su imali priliku da govore o tome kako su odlučili da se prijave na konkurs i da pišu na zadatu temu kao i svojim ranijim uspjesima na sličnim takmičenjima.

 

Koristimo piliku da se zahvalimo svim učenicima koji su se odvažili da pišu na zadatu temu i da svoj rad pošalju na konkurs. Želimo im više uspjeha naredne godine.

Čitano 1112 puta
All for Joomla All for Webmasters