Dodijeljene nagrade za najbolje literarne radove na temu "Snagom vjere protiv poroka kocke"

01 Juli 2019

U ponedjeljak, 01. jula 2019. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog dodijeljene su diplome i novčane nagrade za tri najbolja literarna rada na temu "Snagom vjere protiv poroka kocke".

Naime u okviru manifestacije ''509. Dani Ajvatovice'' raspisan je konkurs za literarne radove na temu "Snagom vjere protiv poroka kocke". Pravo učešća imali su svi učenici srednjih škola s područja SBK-a.

Najbolji rad na ovu temu napisala je Burak Adna, IV razred MSŠ „Travnik“ u Travniku, drugo mjesto osvojila Haskić Unejsa III razred Elči Ibrahim-pašine medrese, u Travniku dok je treće mjesto zauzela je Sušić Adna, II razred MSŠ „Gornji Vakuf“ u Gornjem Vakuf.

Sedam radova koji su šifrirani pristigli na konkurs ocjenjivala je komisija u sastavu: predsjednik komisije dr. Nermin Šušić i članovi prof. Aida Lončar i prof. mr. Emina Bojić. Predsjednik komisije prof. Šušić istakao je da su svi radovi bili kvalitetni, ali da su se ova tri izdvojila od ostalih, a posebno prvoplasirani.

Novčane nagrade, diplome i knjige uručili su muftija dr. Ahmed-ef. Adilović, direktor EIP medrese mr. Dževdet Šošić i dr. Nermin Šušić profesor bosanskog jezika i književnosti u Elči Ibrahim-pašinoj medresi i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Travnik.

Na kraju razgovora autori najboljih radova su imali priliku da govore o tome kako su odlučili da se prijave na konkurs i da pišu na zadatu temu kao i svojim ranijim uspjesima na sličnim takmičenjima.

Koristimo piliku da se zahvalimo svim učenicima koji su se odvažili da pišu na zadatu temu i da svoj rad pošalju na konkurs. Želimo im više uspjeha naredne godine.

Čitano 665 puta
All for Joomla All for Webmasters