Javna tribina „Historijska pravna retrospektiva i aktuelne pravne pozicije u Bosni i Hercegovini“ održana je večeras u Velikoj Sali Općine Travnik, u okviru manifestacije “512. dani Ajvatovice”.

U okviru "512. dana Ajvatovice" danas je realizirana posjeta Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama "Leptir" i Udruženju djece i mladih oboljelih od dijabetesa "Slatki svijet" u Bugojnu. 

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Novi Travnik Salih-ef. Zukić u okviru manifestacije „512. dani Ajvatovice“ posjetio je danas Edukacijsko-rehabilitacijski centar "Duga".

Manifestacija "Dani Ajvatovice" već nekoliko godina u svom programu ima i aktivnosti humanitarne naravi. Ove aktivnosti su nam značajne, tako i današnja posjeta centrima i udruženjima za djecu s poteškoćama u razvoju, izjavio je danas muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović prilikom posjete Humanitarnom udruženju "Sreća za sve" u Travniku.

Jutros su sa platoa Handan-agine džamije u Pruscu prozvani konjanici i bajraktari koji kreću prema Ajvatovici, a nakon dolaska, planiran je odmor na Hanu.

U haremu džamije Hasana Kafije Pruščaka večeras je u okviru „512. dana Ajvatovice“ održan vjerski program i predavanje, čiji su učesnici bili dr. Abdulgafar-ef. Velić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo, hor imama Medžlisa Sarajevo i Tarikatski centar Bosne i Hercegovine.

Stranica 1 od 63