U srijedu 20. juna 2018. godine u velikoj sali Općine Travniku održana je promocija knjige "Monografija Fakulteta islamskih nauka 1977-2017". Nakon Sarajeva, Ljubljane, Zagreba, Tuzle i Goražda, u okviru manifestacije "508. Dani Ajvatovice" domaćin promocije ove vrijedne Monografije bio je Travnik. Prisutnim građanima obratili su se: dr. Ismet Bušatlić, dr. Mustafa Hasani, dr. Zuhdija Hasanović i domaćin dr. Ahmed-ef. Adilović, muftija travnički. Moderator promocije bila je dr. Zehra Alispahić.

U okviru programskih sadržaja „508. Dana Ajvatovice“ u Domu kulture Jajce, večeras od 19:30 sati upriličena je promocija knjige “Islam i Zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića”, autora dr. Mevludina Dizdarevića. Promotori knjige dr. Sedad Dedić, dr. Ajdin Huseinspahić i autor hfz. dr. Mevludin Dizdarević veoma su inspirativno i emotivno govorili o životu u djelu Mustafe Busuladžića, zbog svih neugodnosti koje je proživio u svom kratkom životu.

U srijedu, 20.06.2018. godine u sklopu „508. Dana Ajvatovice“ u Medžlisu islamske zajednice Bugojno održana je promocija zbornika radova “Islamska tradicija Bošnjaka na razmeđu stoljeća: Izazovi novih tumačenja islama“ koju je objavio Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka. Promotori zbornika radova bili su dr. Elvir Duranović, dr. Zuhdija Adilović i mr. Sumejja Ljevaković-Subašić

U okviru programskih sadržaja „508. Dana Ajvatovice“, u utorak 19. juna 2018. u protorijama JU Centar za kulturu, informisanje i sport u Donjem Vakufu upriličena tribina na temu : „ 555 godina Ahdname“.

U prostorijama Islamskog centra u Novom Travniku u utorak 19. juna 2018. godine održana je promocija knjige "U vrtlogu prošlosti" autora Nedžada Topalovića. Promocija je održana u okviru manifestacije "508. Dani Ajvatovice".

U okviru „508. Dana Ajvatovice", u ponedjeljak 18. jula 2018. godine na Trgu Ibrahim-bega Malkoča u Donjem Vakufu održan „Bajramski koncert“ na kojem su učestvovali Amra Halebić, Habib Šerif Šera, te članovi KUD „Nakib Abdagić Kiban“ iz Donjeg Vakufa.

Stranica 1 od 29
All for Joomla All for Webmasters